Webinar:
"Met het hele team W&T en OOL verankeren op school"
14 maart 2023 om 15:30
Op dinsdag 14 maart om 15:30 is ons gratis webinar: ‘Met het hele team W&T en OOL verankeren op school’. Suzanne Algra bespreekt tijdens dit webinar wat er komt kijken bij het duurzaam willen verankeren van Wetenschap & Technologie op school. Wat heeft het team nodig om W&T duurzaam en enthousiast op te nemen in het lesprogramma? Niet iedereen reageert en handelt even gemotiveerd. Wat is dan jouw rol?
Ook bespreken we hoe je een doorgaande lijn schept voor W&T en hoe dit passend bij de visie van de school te krijgen.
  • Waarom Wetenschap & Technologie over de hele school gaat
  • Waarom niet iedereen meteen enthousiast met je mee wil verankeren
  • Dat verankeren ook over veranderen gaat
  • Wat jóuw rol kan zijn bij deze verandering
  • Wat er eerst komt: visie of gewoon beginnen
  • Hoe je van losse projecten en activiteiten werkt naar een doorlopende leerlijn

De presentatie is in handen van:

Suzanne Algra heeft veel ervaring met Wetenschap & Technologie in het onderwijs. Zij is gespecialiseerd in het toepassen van W&T-onderwijs en heeft veel scholen met succes geholpen bij met het implementeren hiervan. Zij wil haar kennis nu graag met je delen aan de hand van dit webinar.
Leon Dirks is afgestudeerd Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. Na zijn stage bij een educatief ontwerpbureau is hij enthousiast geworden voor ‘ontwerpen voor onderwijs’. Bij het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft heeft hij allerlei lessen, projecten, workshops en nascholing ontwikkeld op het gebied van W&T en OOL en is hij nu nog steeds als trainer verbonden. Daarnaast werkt hij in het zelfde werkveld als ZZP-er en als schooladviseur bij Maakotheek.
Fleur le Noble heeft 23 jaar als leerkracht voor de klas gestaan. Zij werkte op een Jenaplanschool en later op een Daltonschool. Haar expertise ligt bij thematisch werken en digitale geletterdheid. In 2018 rondde zij een post-HBO opleiding 'Onderwijs en Morderne Media' af aan de Leidsche Hoge school. Sinds september 2020 werkt Fleur als Schooladviseur bij Maakotheek.

Overzicht webinars

schooljaar 2022 – 2023

22 september 2022: Beginnen met Onderzoekend en Ontwerpend Leren op school
26 september 2022: W&T en OOL integreren in het dagelijks lesaanbod
8 november 2022: Beginnen met Onderzoekend en Ontwerpend Leren op school
21 november 2022: W&T en OOL integreren in het dagelijks lesaanbod