Maakbox_grote_uitvinders_vliegtuig_vleugel_microscoop

Grote Uitvinders

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
 

 
In deze lessenserie gaan de leerlingen zich verdiepen in twee grote uitvindingen: het vliegtuig en de microscoop. Beiden zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wat weten de leerlingen er eigenlijk over? Door middel van de principes van onderzoekend en ontwerpend leren gaan ze dieper in op beide uitvindingen en de principes erachter. Ze ontwerpen hun eigen vliegtuigvleugel om daarmee zo ver mogelijk te vliegen en ze gaan onderzoek doen naar de wereld om hen heen met een zelfgemaakte microscoop.Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

Materialen voor het maken van vliegtuigen en microscopen.

Verbruiksmateriaal voor onderzoek met vliegtuigen en microscopen. Voldoende voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Gemaakt in de klas
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind de videoinstructies. (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Maakbox informatie

De leerlingen doen onderzoek naar twee grote uitvindingen: het vliegtuig en de microscoop en verwerken dit in een eigen onderzoek.

De leerlingen gaan zelf ontwerpen, maken, testen en presenteren. De lessen sluiten goed aan op de canon van geschiedenis.