Grote Uitvinders

Hoe je zelf de werken van de grote uitvinders kunt maken
In deze lessenserie gaan de leerlingen zich verdiepen in twee grote uitvindingen: het vliegtuig en de microscoop. Beiden zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wat weten de leerlingen er eigenlijk over? Door middel van de principes van onderzoekend en ontwerpend leren gaan ze dieper in op beide uitvindingen en de principes erachter. Ze ontwerpen hun eigen vliegtuigvleugel om daarmee zo ver mogelijk te vliegen en ze gaan onderzoek doen naar de wereld om hen heen met een zelfgemaakte microscoop.

Wat zit er in de Maakbox?

  • Lesinstructies voor de leerkracht
  • Materialen voor vliegtuigen
  • Materialen voor periscopen
  • Onderzoeksbladen
  • Bouwinstructies
  • Online: lesvideo’s voor de leerkracht met ideeën, tips en instructies.

 

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8. Er is altijd voldoende voor de hele klas.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je zelf de werken van de grote uitvinders kunt maken

De leerlingen gaan zelf ontwerpen, maken, testen en presenteren. De lessen sluiten goed aan op de canon van geschiedenis.