Escape room & expositie

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

De leerlingen kraken de code van een escape box door micro:bit puzzels op te lossen en leren vervolgens om zelf een micro:bit te programmeren en eigen puzzels voor hun escape box te ontwerpen.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)

apparatuur

De leerlingen kraken de code van een escape box door micro:bit puzzels op te lossen en leren vervolgens om zelf een micro:bit te programmeren en eigen puzzels voor hun escape box te ontwerpen.

materiaal

Materiaal voor het maken van een expositie: voldoende voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

00-Lesbrieven-Maakotheek-lesvoorbeelden-microbit-bovenbouw-middenbouw.png 01-Maakotheek-Escape-box-en-expositie-Maakbox.png 05-Maakothgeek-maakbox-escape-box-alle-materialen.png 02-Maakbox-Escape-Box-bovenbouw-onderzoeken-ontwerpen-prijs.png 03-De-maakbox-bevat-alle-apparatuur-voor-al-je-leerlingen-wt.png 04-wetenschap-en-techniekonderwijs-alle-materialen.png 06-Escape-Box-puzzels-oplossen-bovenbouw-wt-techniek.png 07-altijd-prijs-met-Maakotheek-maakbox-Escape-Room.png 08-Maakotheek-Escape-Box-Onderzoeken-puzzels-21e-eeuwse-vaardigheden.png

Wat is een micro:bit?

De micro:bit is een programmeerbare microcomputer die bedoeld is voor draadloze toepassingen. Op het apparaatje zitten 25 LED-lampjes (5×5 matrix) en twee knoppen (A en B), met koperstrips aan de onderkant. Ook heeft de micro:bit sensoren voor het meten van licht, beweging (versnelling en kompas), temperatuur en draadloze communicatie. Met de online programmeeromgeving kun je de micro:bit stap voor stap programmeren.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel direct
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan! Klik op de bovenstaande knop om te beginnen.

Instructievideo's

Microbit programmeren - Basis
Microbit programmeren - gevorderd (Bovenbouw)

Video's Middenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Video's Bovenbouw

Les 1
Les 2, deel 1: vóór de les
Les 2, deel 2: in de les
Les 2, deel 3: puzzels 1, 2 & 3
Les 3, deel 1: vóór de les
Les 3, deel 2: in de les
Les 4