Hoe werkt beweging

4 lessen / MB groep 3,4,5 / BB groep 6,7,8 / 60 minuten per les

Hoe je met VEX onderzoek kunt doen naar verschillende vormen van beweging.
De leerlingen onderzoeken zwaartekracht en maken kennis met de principes van de hefboom, snaaroverbrenging en beweging met tandwielen. De bovenbouwleerlingen gaan met VEX een eigen kettingreactie-machine maken. Ze maken hierbij gebruik van de principes van het hellend vlak, de hefboom, de katrol en de slinger en passen deze toe in hun eigen ontwerp.

Wat zit er in de Maakbox?

  • Lesinstructies voor de leerkracht
  • Apparatuur: VEX bouwdozen en toebehoren
  • VEX bouwinstructies
  • Stekkerblok
  • Knikkers
  • Touw
  • Werkbladen voor het noteren van observaties
  • EXTRA: handleiding op een op afstand bestuurbare robot te maken

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8.
Altijd voldoende voor de hele klas!

Wat is VEX?
VEX is een bouwpakket waarmee je spelenderwijs zelf kunt ontwerpen en bouwen. Met behulp van bouwinstructies maak je stap voor stap je eigen machine. Je leert om bouwtekeningen te lezen en om samen met anderen kleine onderdelen samen te voegen tot één geheel. Met VEX kan je robots maken, maar ook bijvoorbeeld een kettingreactie-machine.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je met VEX onderzoek kunt doen naar verschillende bewegingen

De leerlingen onderzoeken zwaartekracht en maken kennis met de principes van de hefboom, snaaroverbrenging en tandwielen.