Hoe beweging werkt

4 lessen / MB groep 3,4,5 / BB groep 6,7,8 / 60 minuten per les

Hoe je met VEX onderzoek kunt doen naar verschillende vormen van beweging.
De leerlingen onderzoeken zwaartekracht en maken kennis met de principes van de hefboom, snaaroverbrenging en beweging met tandwielen. De bovenbouwleerlingen gaan met VEX een eigen kettingreactie-machine maken. Ze maken hierbij gebruik van de principes van het hellend vlak, de hefboom, de katrol en de slinger en passen deze toe in hun eigen ontwerp.

Wat zit er in de Maakbox?

 • Lesinstructies voor de leerkracht
 • Apparatuur: VEX bouwdozen en toebehoren
 • VEX bouwinstructies
 • Stekkerblok
 • Knikkers
 • Touw
 • Werkbladen voor het noteren van observaties
 • EXTRA: handleiding op een op afstand bestuurbare robot te maken
 • De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8.
  Altijd voldoende voor de hele klas!

  Wat is VEX?
  VEX is een bouwpakket waarmee je spelenderwijs zelf kunt ontwerpen en bouwen. Met behulp van bouwinstructies maak je stap voor stap je eigen machine. Je leert om bouwtekeningen te lezen en om samen met anderen kleine onderdelen samen te voegen tot één geheel. Met VEX kan je robots maken, maar ook bijvoorbeeld een kettingreactie-machine.

  Bestel deze Maakbox nu voor maar € 1,- per leerling per les*

  Maakbox informatie

  Hoe je met VEX onderzoek kunt doen naar verschillende bewegingen

  De leerlingen onderzoeken zwaartekracht en maken kennis met de principes van de hefboom, snaaroverbrenging en tandwielen.

  Losse Maakbox

  1.200,00
  10 weken toegang
  Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Wij bezorgen de box in overleg en halen deze aan het eind van de periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende die periode ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen)

  Jaar rond

  6.000,00
  1 jaar toegang
  Verzeker je van een jaar rond aanbod W&T: bestel 5 boxen over het schooljaar. Elke periode een andere Maakbox met toegang tot de bijbehorende online begeleiding. Bepaal zelf welke periode je welke Maakbox wilt ontvangen én ontvang GRATIS een Beebot + Beebotmat voor het Jonge kind. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen x 5 Maakboxen)

  Lessen

  Voor deze Maakbox staan nog geen lessen online.