Hoe werkt beweging

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

De leerlingen onderzoeken zwaartekracht en maken kennis met de principes van de hefboom, snaaroverbrenging en beweging met tandwielen. De bovenbouwleerlingen gaan met VEX een eigen kettingreactie-machine maken. Ze maken hierbij gebruik van de principes van het hellend vlak, de hefboom, de katrol en de slinger en passen deze toe in hun eigen ontwerp.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)
en bijbehorende werkboeken en werkbladen

apparatuur

VEX bouwdozen en toebehoren.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox-hoewerktbeweging-Vex-1-VEX-constructiekit.png Maakbox-hoewerktbeweging-Vex-2-VEX-inhoud.png Maakbox-hoewerktbeweging-Vex-2-VEX-inhoud-close-up.png Maakbox-hoewerktbeweging-Vex-4-robot-controller-onderdelen.png Maakbox-hoewerktbeweging-Vex-5-Bouwinstructies-VEX.png

Wat is VEX?

VEX is een bouwpakket waarmee je spelenderwijs zelf kunt ontwerpen en bouwen. Met behulp van bouwinstructies maak je stap voor stap je eigen machine. Je leert om bouwtekeningen te lezen en om samen met anderen kleine onderdelen samen te voegen tot één geheel. Met VEX kan je robots maken, maar ook bijvoorbeeld een kettingreactie-machine.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel direct
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan! Klik op de bovenstaande knop om te beginnen.

Instructievideo

Beweging: hoe werkt dat?

Video's Middenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Video's Bovenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4