Maakbox_kunst_techniek_Calder_Tinguely_tandwiel_mobile

Kunst & techniek

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

 
Alexander Calder en Jean Tinguely zijn kunstenaars die van techniek kunst hebben gemaakt. In deze lessen maken de leerlingen hun eigen mobile en tekenmachine volgens de principes van de hefboom en van tandwielen.Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)

Balansen, tandwielen, grondplaten, tangen.

Ijzerdraad, gekleurd papier, kurk, crepetape, karton, plakband, touw etc. voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Gemaakt in de klas
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind je de videoinstructies. (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Maakbox informatie

De leerlingen leren eigen technische kunstwerken te maken net als Alexander Calder en Jean Tinguely deden met balansen en tandwielen.

Alexander Calder en Jean Tinguely zijn twee kunstenaars die van techniek kunst hebben gemaakt.