Onderzoeken & ontwerpen in 3D

4 lessen / MB groep 3,4,5 / BB groep 6,7,8 / 60 minuten per les

Hoe je met een 3D-printer zelf ontworpen letters en bouwconnectoren kunt maken.
De leerlingen ontdekken het verschil tussen 2D en 3D en ze leren verschillende ruimtelijke figuren bij naam. Nadat ze met klei, stokjes en rietjes prototypen hebben gebouwd ontwerpen ze daarna met software. De 3D-printer print alles uit.

Wat zit er in de Maakbox?

  • Lesinstructies voor de leerkracht
  • Apparatuur: 3D printer en toebehoren, incl. twee rollen filament
  • 1 laptop
  • Werkboek met instructie Tinkercad
  • Gebruiksmaterialen: blokpuzzels, MAB-blokjes, connectoren, 3D-letters, ruimtelijke figuren
  • Verbruiksmaterialen: ruitjespapier, plakband, kneedgum, klei, crêpetape, duct tape, paperclips, rietjes, roerstokjes, satéprikkers.
  • Video’s met lesbegeleiding, apparaat- en softwareinstructies en troubleshooting.

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8.
Altijd voldoende voor de hele klas!

Let op: voor deze lessen heb je computers/laptops nodig met internet (1 per 2 a 3 leerlingen). Laptops worden niet meegeleverd in deze Maakbox.

Wat is een 3D-printer?
Een 3D-printer kan objecten uitprinten. In plaats van inkt gebruikt hij (gerecycled) plastic filament. In de printkop wordt dit verwarmd, omgesmolten en op precieze wijze in laagjes op elkaar geprint. Het 3D-ontwerp voor het object maak je in een (online) computerprogramma zoals Tinkercad of Cookie Caster en kan je uitprinten op de 3D-printer. Meestal duurt het een paar uur voordat de 3D-printer klaar is met printen. We houden hier rekening mee in de geleverde lessen.
Bestel deze Maakbox nu!

Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je met een 3D printer zelf letters en connectoren kunt maken

De leerlingen ontdekken het verschil tussen 2D en 3D en ze leren over verschillende ruimtelijke figuren.