Maakbox_onderzoeken_ontwerpen_3D_printer_prototype_2D

Onderzoeken & ontwerpen in 3D

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

 
De leerlingen ontdekken het verschil tussen 2D en 3D en ze leren over verschillende ruimtelijke figuren. Nadat ze met klei, stokjes en rietjes prototypes hebben gebouwd ontwerpen ze daarna met software. De 3D printer print alles uit.Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)
en bijbehorende werkboeken en werkbladen

3D printer en toebehoren, incl. twee rollen filament en 1 laptop.

Blokpuzzels, MAB-blokjes, 3D-prints en ruimtelijke figuren voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.
Video's met apparaat- en software-instructies en troubleshooting

Let op! Niet meegeleverd in de Maakbox:
Voor deze lessen heb je computers/laptops nodig met internet (1 per 2/3 leerlingen)

Gemaakt in de klas

Wat is een 3D-printer?
Een 3D-printer kan objecten uitprinten. In plaats van inkt gebruikt hij (gerecycled) plastic filament. In de printkop wordt dit verwarmd, omgesmolten en op precieze wijze in laagjes op elkaar geprint. Het 3D-ontwerp voor het object maak je in een (online) computerprogramma zoals Tinkercad of Cookie Caster en kan je uitprinten op de 3D-printer. Meestal duurt het een paar uur voordat de 3D-printer klaar is met printen. We houden hier rekening mee in de geleverde lessen.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind je de videoinstructies. (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Maakbox informatie

De leerlingen onderzoeken verschillen tussen 2D/3D en leren over ruimtelijke figuren. Zij maken hun eigen 3D ontwerp voor de 3D printer.

De leerlingen ontdekken het verschil tussen 2D en 3D en ze leren over verschillende ruimtelijke figuren.