Maakbox_escaperoom_expositie_interactief_escape_box

Escape room & expositie

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

 
De leerlingen kraken de code van een escape box door micro:bit puzzels op te lossen en leren vervolgens om zelf een micro:bit te programmeren en eigen puzzels voor hun escape box te ontwerpen.
Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)

Micro:bits, materiaal voor het spelen van de Escape Boxen (2×3 in totaal): bronnenboek, oplossingenboek, werkbladen, puzzels en toebehoren.

Materiaal voor het maken van een expositie: voldoende voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Wat is een micro:bit?
De micro:bit is een programmeerbare micro computer die bedoeld is voor draadloze toepassingen. Op de kaart staan 25 LED-lampjes (5×5 matrix) en twee knoppen (A en B), met koperstrips aan de onderkant. Ook heeft de micro:bit sensoren voor het meten van licht, beweging (versnelling en kompas), temperatuur en draadloze communicatie. Met de online programmeeromgeving kun je de micro:bit stap voor stap programmeren.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind je de videoinstructies. (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Maakbox informatie

De leerlingen ontwerpen een interactieve expositie of een escape room met de micro:bit en leren deze te programmeren.

De bovenbouw kraakt de code van een escape room; de middenbouw ontwerpt een expositie met interactieve bewegwijzering.