Escape room & expositie

Hoe je de micro:bit kunt programmeren
4 (+1 extra) lessen | MB groep 3,4,5 | BB groep 6,7,8 | 60 minuten per les

Middenbouw: Interactieve Expositie
De leerlingen maken kennis met de micro:bit en leren stap voor stap hoe zij deze zelf kunnen programmeren. Ze verzamelen en verwerken informatie over het onderwerp van de tentoonstelling en maken dit interactief. Door op de knoppen van de micro:bit te drukken komt de juiste informatie in tekst, cijfers, beeld of als animatie tevoorschijn.

Bovenbouw: Escape Box
De leerlingen komen spelenderwijs van alles te weten over de mico:bit, wat je er allemaal mee kunt doen en hoe je deze zelf kunt programmeren. Ook leren ze wat een Escape Box is en hoe je die kunt kraken. In groepjes gaan ze op onderzoek uit naar puzzels en mogelijke onderwerpen voor hun eigen Escape Box. Vanuit informatie uit aangereikte bronnen bedenken ze vragen, kiezen ze de puzzels uit en bedenken zelf puzzels om de code te kraken. Na het testen en verbeteren kunnen de leerlingen elkaars Escape Box gaan spelen.

In de extra (5e) les kunnen andere klassen of zelfs de ouders de zelfgemaakte Escape Boxen komen spelen!

Wat zit er in deze Maakbox?
Let op! Niet meegeleverd in de Maakbox:
Voor deze lessen heb je computers/laptops nodig met internet (1 per 2/3 leerlingen)

  • Lesinstructies voor de leerkracht
  • Apparatuur: micro:bits
  • Werkboeken “leren programmeren”
  • Gebruiksmateriaal voor het spelen van de Escape Boxen (3 in totaal): bronnenboek, oplossingenboek, werkbladen, puzzels en toebehoren
  • Verbruiksmateriaal voor het maken van de tentoonstelling

Online:

  • Instructievideo’s voor de leerkracht
  • Benodigde downloadvellen
  • micro:bits codes voor de Escape Boxen

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8.
Altijd voldoende voor de hele klas!

Wat is een micro:bit?
De micro:bit is een programmeerbare micro computer die bedoeld is voor draadloze toepassingen. Op de kaart staan 25 LED-lampjes (5×5 matrix) en twee knoppen (A en B), met koperstrips aan de onderkant. Ook heeft de micro:bit sensoren voor het meten van licht, beweging (versnelling en kompas), temperatuur en draadloze communicatie. Met de online programmeeromgeving kun je de micro:bit stap voor stap programmeren.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je de micro:bit kunt programmeren

De bovenbouw kraakt de code van een escape room; de middenbouw ontwerpt een expositie met interactieve bewegwijzering.