Maakbox_boomhut_vorm_constructie_verbinding

De boomhut

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
 

 
De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut. Ze leren verbindingen zoals de pen-en-gatverbinding en de tandverbinding kennen tijdens het maken van een vogelhuisje en verzinnen vervolgens voor wie ze een boomhut willen maken. Ze maken een ontwerp, leren over verschillende constructiemethodes en gaan een miniatuur bouwen, testen en presenteren.Wat zit er in de Maakbox?

4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

Sjablonen met diverse verbindingen.

Touw, splitpennen, sateprikkers, karton, roerstokjes etc. voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Gemaakt in de klas

Hieronder vind je de videoinstructies. (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

De leerlingen leren verschillende constructies/verbindingen, zodat er zonder lijm/plankband een boomhut kan worden gemaakt.

De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut.