De boomhut

Hoe je met vormen en constructies je eigen boomhut kunt bouwen

4 lessen Mb (groep 3,4,5) en 4 lessen Bb (groep 6,7,8) |
Circa. 60 minuten per les.

De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut. Ze leren verbindingen zoals de pen-en-gatverbinding en de tandverbinding kennen tijdens het maken van een vogelhuisje en verzinnen vervolgens voor wie ze een boomhut willen maken. Ze maken een ontwerp, leren over verschillende constructiemethodes en gaan een miniatuur bouwen, testen en presenteren

In les 1 leren de leerlingen dat je ook kunt bouwen zonder gebruik te maken van lijm of
plakband
. De leerlingen bouwen in deze les een vogelhuisje en ontdekken zodoende verschillende verbindingen die ze kunnen gebruiken voor hun boomhut.

In les 2 bedenken de leerlingen voor wie zij een boomhut gaan bouwen, wat er gebeurt enhoe dat er dan uit moet zien. Ze maken een ontwerp en beginnen te bouwen.

In les 3 bouwen de leerlingen aan hun boomhut. Ze testen of wat ze bedacht hebben ook echt werkt en verbeteren het eventueel.

In les 4 maken de leerlingen hun boomhut af en kunnen ze nog wat details of versieringen
toevoegen. Ze presenteren hun boomhut aan de klas en maken er één groot bos met boomhutten van.

In de lesbrieven en de lesvideo’s wordt aandacht besteed aan de technieken, didactische onderbouwing, de leerdoelen en verschillende 21e eeuwse vaardigheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je met vormen en constructies je eigen boomhut kunt bouwen

De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut.