Stappenplan Maakotheek

In 2022 ieder kind technologisch geletterd?

Download het gratis stappenplan voor W&T-onderwijs!

De aandacht van scholen in het geven van techniekonderwijs groeit hard. Dit komt niet alleen door de verplichting hiermee aan de slag te gaan (Techniekpact 2020). Ook het voorbereiden van de leerlingen op een toekomst waarin techniek een hoofdrol gaat spelen, maakt dat scholen zoeken naar een manier hier vorm aan te geven. Benieuwd hoe jij dit kan inzetten op jouw school? Download hieronder ons stappenplan over hoe jij gestructureerd W&T-onderwijs kan vormgeven.

Vraag het stappenplan aan en ontvang hem direct in je mailbox.

Icoontje Klembord

Wat kan jij verwachten van dit stappenplan?

W&T-onderwijs inzetten op school ingewikkeld? Nee, maar zorg dat je gestructureerd te werk gaat. In dit stappenplan leer jij in 5 stappen hoe jij W&T-onderwijs kan inzetten bij jou op school. Het hoeft niet moeilijk te zijn!

Waar helpt Maakotheek scholen bij?

Maakotheek ondersteunt scholen door alles-in-één Maakboxen te verhuren waarbij het accent op kennisoverdracht en professionalisering van de leerkracht ligt. In deze boxen (leskisten) zitten niet alleen alle benodigde materialen en apparatuur, maar ook lessen en instructievideo’s voor de leerkracht. Leerkrachten worden begeleid door de schooladviseur om alle benodigde kennis en vaardigheden aan te bieden binnen en in verbinding met het curriculum van de school. Het gebruik van een Maakbox op en door school borgt daarmee de overdracht van technische en didactische kennis en de daaraan verbonden vaardigheden voor langere termijn.
Maakotheek techniek op school cyclus onderzoeken ontwerpen kunst