Menu

Basis Maakvaardigheden

primair onderwijs (groep 1 en 2)

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

De Maakbox Basis Maakvaardigheden is een Maakbox waarmee diverse basisvaardigheden op verschillende niveaus uitgelegd en geoefend kunnen worden. Deze Maakbox is ontstaan en ontwikkeld ter aanvulling op en ondersteuning van de reguliere Maakboxen en bijbehorende Wetenschap & Technologie (W&T-)lessen gebaseerd op de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL). Door het aanleren en ontwikkelen van basisvaardigheden zullen leerlingen makkelijker, sneller en beter presteren tijdens deze lessen. Vooral tijdens de fases Prototype maken, testen en verbeteren in het ontwerpproces.

Voor iedere leerling is er een instructieboek Basisvaardigheden waarin verschillende vaardigheden zijn uitgewerkt. Het boekje is bedoeld als kennismaking met een bepaalde vaardigheid en is geschikt om (nieuwe) vaardigheden aan te leren en te oefenen. Per vaardigheid wordt uitgelegd wat het is, wanneer je de vaardigheid gebruikt en voor welke materialen het geschikt is. Vervolgens wordt er stap voor stap uitgelegd hoe leerlingen een bepaalde vaardigheid toe kunnen passen.

Om de aangeleerde basisvaardigheden verder in te oefenen zijn er verschillende opdrachten uitgewerkt. Deze zijn online te downloaden. In iedere opdracht ligt de focus op een andere vaardigheid of een combinatie van enkele vaardigheden. Tevens is er een bepaalde context gekozen waarbinnen de activiteit wordt uitgevoerd. Door de verschillende tips en suggesties en de keuze in opdrachten kun je als leerkracht precies aansluiten bij datgene waar jouw leerlingen op dit moment behoefte aan hebben.

inhoud

Instructieboek Basisvaardigheden waarin op verschillende niveaus alle basis-maakvaardigheden worden uitgelegd.

inhoud

Divers gereedschap: tangen, lijmpistool, snijmatten, stanleymessen, aluminium linealen etc.

inhoud

Touw, diverse soorten lijm, papier, vilt, splitpennen, ijzerdraad, tape, pijpenragers, grijsboard etc.

Deze Maakbox kan naast of los van elke andere Maakbox gekocht worden. De gehele inhoud van de Maakbox blijft op school. In tegenstelling tot andere Maakboxen hoeven er geen materialen teruggestuurd te worden. De Maakbox kan dan ook het hele schooljaar gebruikt worden. Navulling van de verbruiksmaterialen is in overleg te bestellen bij Maakotheek.

De Maakbox Basis Maakvaardigheden kost eenmalig €1450,-- excl. BTW. Hiervoor krijg je voldoende werkboeken om met meerdere klassen gelijktijdig te kunnen werken en genoeg materialen om de Maakbox door de hele school te gebruiken.
IMG_5554.jpg