Menu

De boomhut

primair onderwijs (groep 1 en 2)

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut. Ze leren verbindingen zoals de pen-en-gatverbinding en de tandverbinding kennen tijdens het maken van een vogelhuisje en verzinnen vervolgens voor wie ze een boomhut willen maken. Ze maken een ontwerp, leren over verschillende constructiemethodes en gaan een miniatuur bouwen, testen en presenteren.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: lesbrieven kleuters, 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

apparatuur

Sjablonen met diverse verbindingen.

materiaal

Touw, splitpennen, sateprikkers, karton, roerstokjes etc. voor gebruik in alle klassen.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox-Boomhut-01-vogelhuisje-middenbouw.png Maakbox-Boomhut-02-vogelhuisje-bovenbouw.png Maakbox-Boomhut-03-techiek-onderzoeken-ontwerpen-verbinding.png Maakbox-Boomhut-04-tandverbinding-onderzoeken-maakotheek.png Maakbox-Boomhut-06-ontwerpen-met-karton.png Maakbox-Boomhut-07-ontwerpen-materialen-maakbox.png Maakbox-Boomhut-08-maakotheek-lesbrief-middenbouw-bovenbouw.png Maakbox-Boomhut-09-maakotheek-lesvoorbeeld-wt-middenbouw-bovenbouw.png

Gemaakt in de klas

Maakotheek-Boomhut-Gemaakt-In-de-klas-Ontwerpend-leren-300dpi.jpg
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. Een Maakbox gebruik je met de hele school, alle groepen. Afhankelijk van de grootte van je school bepaal je welk formaat Maakbox (M, L of XL) je nodig hebt.
Bekijk hier welk formaat Maakbox bij jouw school past.
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Tipvideo's

Wat zit er in de Maakbox?
Tip: Over de 21e eeuwse vaardigheden
Bij les 1: Het borgen van verbindingen

Video's Midden- & Bovenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4