Menu

De boomhut

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

De leerlingen onderzoeken in deze lessenserie welke constructies het best geschikt zijn voor een boomhut. Ze leren verbindingen zoals de pen-en-gatverbinding en de tandverbinding kennen tijdens het maken van een vogelhuisje en verzinnen vervolgens voor wie ze een boomhut willen maken. Ze maken een ontwerp, leren over verschillende constructiemethodes en gaan een miniatuur bouwen, testen en presenteren.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

apparatuur

Sjablonen met diverse verbindingen.

materiaal

Touw, splitpennen, sateprikkers, karton, roerstokjes etc. voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox-Boomhut-01-vogelhuisje-middenbouw.png Maakbox-Boomhut-02-vogelhuisje-bovenbouw.png Maakbox-Boomhut-03-techiek-onderzoeken-ontwerpen-verbinding.png Maakbox-Boomhut-04-tandverbinding-onderzoeken-maakotheek.png Maakbox-Boomhut-06-ontwerpen-met-karton.png Maakbox-Boomhut-07-ontwerpen-materialen-maakbox.png Maakbox-Boomhut-08-maakotheek-lesbrief-middenbouw-bovenbouw.png Maakbox-Boomhut-09-maakotheek-lesvoorbeeld-wt-middenbouw-bovenbouw.png

Gemaakt in de klas

Maakotheek-Boomhut-Gemaakt-In-de-klas-Ontwerpend-leren-300dpi.jpg
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel direct
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan! Klik op de bovenstaande knop om te beginnen.

Tipvideo's

Wat zit er in de Maakbox?
Tip: Over de 21e eeuwse vaardigheden
Bij les 1: Het borgen van verbindingen

Video's Midden- & Bovenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4