Menu

Grote Uitvinders

primair onderwijs (groep 1 en 2)

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

In deze lessenserie gaan de leerlingen zich verdiepen in grote uitvindingen: het vliegtuig, soorten lenzen en de microscoop. Deze uitvindingen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wat weten de leerlingen er eigenlijk over? Door middel van de principes van onderzoekend en ontwerpend leren gaan ze dieper in op deze uitvindingen en de principes erachter. Ze ontwerpen hun eigen vliegtuigvleugel om daarmee zo ver mogelijk te vliegen en ze gaan onderzoek doen naar de wereld om hen heen met verschillende soorten lenzen of een zelfgemaakte microscoop.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: lesbrieven kleuters, 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw

apparatuur

Materialen voor het maken van vliegtuigen en microscopen.

materiaal

Verbruiksmateriaal voor onderzoek met vliegtuigvleugels, soorten lenzen en microscopen. Voldoende voor gebruik in alle klassen.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox-Grote-UItvinders-01-microscoop_kits.png Maakbox-Grote-UItvinders-02-vliegtuig-vleugels.png Maakbox-Grote-UItvinders-05-Lesvoorbeeld-lesbrief.png Maakbox-Grote-UItvinders-04-werkbladen.png

Gemaakt in de klas

Maakotheek-maakbox-Uitvinders-Maken-in-de-klas-techniekles-vliegtuig-microscoop.jpg
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. Een Maakbox gebruik je met de hele school, alle groepen. Afhankelijk van de grootte van je school bepaal je welk formaat Maakbox (M, L of XL) je nodig hebt.
Bekijk hier welk formaat Maakbox bij jouw school past.
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Instructievideo

Bouwinstructie microscoop

Video's Middenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Video's Bovenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4