Menu

Informatievaardigheden

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

In deze lessenserie wordt de ontwikkeling van informatievaardigheden gestimuleerd door middel van twee onderzoeklessen. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van bronnen op het internet. Zo leren de leerlingen wat een zoekvraag is, welke zoektermen gebruikt kunnen worden, hoe zij informatie opzoeken op het internet en deze beoordelen op betrouwbaarheid. Daarna wordt de ontwerpcyclus gevolgd om de gevonden informatie te verwerken in een ontwerp.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
en bijbehorende werkboeken en werkbladen

apparatuur

Platen met verschillende bouwvormen (huis & bordspel), wielen, assen.

materiaal

Satéprikkers, schilderstape, ijzeren ringen, ijzerdraad, etc.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

IMG_4953.JPG IMG_4955.JPG IMG_4946.JPG IMG_4952.JPG IMG_4948.JPG IMG_4962.JPG IMG_4949.JPG IMG_4959.JPG IMG_4964.JPG IMG_4966.JPG

Gemaakt in de klas

Gemaakt-in-de-Klas.jpg
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel direct
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan! Klik op de bovenstaande knop om te beginnen.

Lessen (middenbouw + bovenbouw)

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Theorie

Theorie 1 | Introductie
Theorie 2 | De Rol van de Leerkracht
Theorie 3 | Stap 1 & 2 - Verwonderen & Verkennen
Theorie 4 | Stap 3: Onderzoek Opzetten
Theorie 5 | Stap 4: Onderzoek Uitvoeren
Theorie 6: Stap 5 & 6: concluderen en presenteren