Maak je eigen controller

4 lessen / MB groep 3,4,5 / BB groep 6,7,8 / 60 minuten per les

Hoe je met een Makey Makey je eigen controller kunt maken om bijvoorbeeld een muziekinstrument te bespelen of een rekenspel mee te spelen.
De leerlingen doen onderzoek naar elektriciteit, stroomkringen en of materialen geleiden of niet. Daarna ontwerpen ze hun eigen controller.
Let op! Niet meegeleverd in de Maakbox:
Voor deze lessen heb je computers/laptops nodig met internet (1 per 2/3 leerlingen)

Wat zit er in de Maakbox?

  • Lesinstructies voor de leerkracht
  • Apparatuur: Makey Makeys
  • 1 laptop
  • Onderzoeksmaterialen zoals geleiders en isolatoren
  • Werkbladen voor het noteren van observaties
  • Verbruiksmateriaal voor het maken van een muziekinstrument: op maat gemaakte kartonnen sjablonen van twee verschillende instrumenten, aluminiumfolie, ijzerdraad, crêpetape
  • Verbruiksmateriaal voor het maken van een eigen controller: A3-papier, karton, aluminiumfolie, post-its voor het uitwerken van ideeën

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8.
Altijd voldoende voor de hele klas!
*Doe je mee met de actie voor de Proef-Maakbox, dan is de inhoud aangepast.

Wat is een Makey Makey?
De Makey Makey is een elektronisch apparaat waarmee je alledaagse objecten kan verbinden aan computerprogramma’s. Met een controller, krokodillenbeksnoeren en een USB-kabel zendt de Makey Makey een toetsenbord- of muiskliksignaal naar de computer. Hij maakt hierbij gebruik van een gesloten stroomkring. Deze functie zorgt ervoor dat de Makey Makey met zo ongeveer ieder computerprogramma of website kan werken.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. De huurkosten zijn € 1,- per leerling per les (excl. BTW, voor 300 leerlingen x 4 lessen per Maakbox).
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Maakbox informatie

Hoe je met een Makey Makey je eigen controller kunt maken

De leerlingen ontdekken hoe een stroomkring werkt en hoe het is om zelf onderdeel van een stroomkring te zijn.