Maakbox_maak_controller_makeymakey_spel_muziek_instrument

Maak je eigen controller

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

 
De leerlingen ontdekken hoe een stroomkring werkt en hoe het is om zelf onderdeel van een stroomkring te zijn. Ook doen ze onderzoek naar geleiders en isolatoren. Daarna ontwerpen, testen en presenteren ze hun eigen controller voor een spel of een muziekinstrument.


Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)

Makey Makeys, 1 laptop, onderzoeksmaterialen zoals geleiders en isolatoren.

Voor het maken van een controller: op maat gemaakte kartonnen sjablonen, overig karton, aluminiumfolie, ijzerdraad, crêpetape voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Let op! Niet meegeleverd in de Maakbox:
Voor deze lessen heb je computers/laptops nodig met internet (1 per 2/3 leerlingen)

Gemaakt in de klas

Wat is een Makey Makey?
De Makey Makey is een elektronisch apparaat waarmee je alledaagse objecten kan verbinden aan computerprogramma’s. Met een controller, krokodillenbeksnoeren en een USB-kabel zendt de Makey Makey een toetsenbord- of muiskliksignaal naar de computer. Hij maakt hierbij gebruik van een gesloten stroomkring. Deze functie zorgt ervoor dat de Makey Makey met zo ongeveer ieder computerprogramma of website kan werken.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind je de videoinstructies (Deze kun je alleen bekijken als je de maakbox hebt).

Maakbox informatie

De leerlingen ontwikkelen hun eigen gamecontroller met de Makey Makey en ontdekken hoe een stroomkring werkt.

De leerlingen ontdekken hoe een stroomkring werkt en hoe het is om zelf onderdeel van een stroomkring te zijn.