Menu

Magnetisme

primair onderwijs (groep 1 en 2)

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)

Magneten worden regelmatig gebruikt, zoals voor het ophangen van een blaadje op het schoolbord, voor het aan elkaar vastmaken van speelgoedtreintjes of het binnen hengelen van speelgoedvisjes. Maar staan wij er wel eens bij stil hoe magneten eigenlijk werken en dat magnetisme ook gebruikt wordt voor kompassen bijvoorbeeld? In deze lessenserie leren de leerlingen over verschillende aspecten van magneten. Door middel van onderzoekend leren en ontdekken zij hoe magnetisme werkt en gebruikt kan worden. De bovenbouw leert ook over de werking van tijdelijke en permanente magneten. Natuurlijk wordt er ook een ontwerp gemaakt met magneten.

Wat zit er in de Maakbox?

lesbrieven

primair onderwijs: lesbrieven kleuters, 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
en bijbehorende werkboeken en werkbladen

apparatuur

diverse magneten, electromagneten, ijzervijlsel, magnetiet

materiaal

stokjes, rietjes, karton, tape, paperclips, etc.

videoinstructie

Online videoinstructies van elke les.

Maakbox_magnetisme_noordpool_zuidpool_staafmagneet.jpg
Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. Een Maakbox gebruik je met de hele school, alle groepen. Afhankelijk van de grootte van je school bepaal je welk formaat Maakbox (M, L of XL) je nodig hebt.
Bekijk hier welk formaat Maakbox bij jouw school past.
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding.

Video's Middenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Video's Bovenbouw

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4

Achtergrondvideo

Rob over magnetiet