Maakbox_duurzame_energie_elektriciteit_opwekken

Duurzame energie

primair onderwijs (groep 3 t/m 8)
voortgezet onderwijs (onderbouw vmbo/havo/vwo)

 
Hoe komt stroom eigenlijk ons huis in? Waar komt het vandaan? Wat wordt bedoeld met ‘duurzame energie’? In deze lessenserie over energie gaan de leerlingen met dit soort vragen aan de slag. Welke soorten duurzame energie zijn er en zijn ze altijd beschikbaar? Kun je ze opslaan of delen over grotere afstand wanneer je er veel van hebt? Met behulp van de Qmod leren ze over de verschillende manieren waarop energie opgewekt wordt, hoe het wordt opgeslagen en hoe je het vervolgens weer kunt gebruiken.


Wat zit er in de Maakbox?

primair onderwijs: 4 lessen middenbouw én 4 lessen bovenbouw
voortgezet onderwijs: 4 lessen onderbouw (vmbo/havo/vwo)

Qmod’s, krokodillenbeksnoertjes, dynamo’s, zonnecellen.

LED-lampjes, batterijtjes, kopertape, crepetape, rietjes, bouwsjablonen voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen.

Online videoinstructies van elke les.

Gemaakt in de klas

Wat is een Qmod?
Qmod is een apparaat waarmee kinderen kunnen leren en creëren met elektriciteit die ze kunnen vinden in alledaagse objecten. Met de Qmod kan je duurzame energie genereren door gebruik te maken van wind, water, zonlicht, planten en zelfs bacteriën. Deze energie wordt opgeslagen in een super-condensator en kan worden gebruikt om een LED te laten branden, een buzzer af te laten gaan of een motor te laten draaien.

Je huurt een Maakbox van schoolvakantie tot schoolvakantie. De huurkosten bedragen €1.200,– (excl. BTW) per Maakbox. Een Maakbox huur je voor de hele school tegelijk en is geschikt voor gebruik in circa 10 klassen / tot 300 leerlingen per school per periode. (PO: groep 3-8, VO: onderbouw vmbo/havo/vwo). Wil je de Maakbox gebruiken op een kleinere school of voor een beperkt aantal klassen? Neem dan contact op met onze medewerkers voor overleg over de mogelijkheden.

Bestel deze Maakbox nu!
Bestel deze Maakbox voor één periode tussen twee schoolvakanties. Of kies er nog meer Maakboxen bij om verzekerd te zijn van een jaar rond W&T-aanbod. Wij bezorgen de box(en) in overleg en halen deze aan het eind van een periode weer op. Jij en je team krijgen gedurende elke periode dat er een Maakbox op school is ook toegang tot onze online begeleiding. Wil je liever een “op maat” voorstel voor Maakboxen ontvangen? Ook dat kan!
Klik op de bovenstaande knop om te beginnen met bestellen.

Hieronder vind je de videoinstructies. Van de maakbox Duurzame Energie kun je een preview van de lessen bekijken.

Maakbox informatie

De leerlingen leren energie op te wekken vanuit verschillende energiebronnen en dit te gebruiken voor hun eigen duurzame straat.

De leerlingen maken energieneutrale huizen of steden. Ze leren om energie op te wekken uit verschillende bronnen.